Utilizarea certificatului digital în Adobe Acrobat Reader

Dacă dorești să semnezi electronic documente PDF precum documentul de confirmare sau anumite declarații fiscale, trebuie să deții un certificat digital calificat și să utilizezi programul Adobe Acrobat Reader.

Cea mai nouă versiune a programului Adobe Reader poate fi descărcată de pe site-ul Adobe.

Identificarea versiunii aplicației Adobe Acrobat ReaderVersiunea aplicației Acrobat Reader poate fi identificată extrem de simplu, din meniul aplicației.

Identificare versiune Adobe

Instalarea modulului criptografic în Adobe Acrobat ReaderPentru ca aplicația Acrobat Reader să poată utiliza certificatul digital de pe token-ul dumneavoastră, trebuie să instalați modulul criptografic al dispozitivului în Adobe.

Instalare modul criptografic

Reducerea dimensiunii documentului de confirmarePentru ca documentul de confirmare să nu depășească dimensiunea de 1MB și să fie respins de site-ul ANAF, configurați Adobe Acrobat Reader înainte de a semna electronic documentul.

Configurează Adobe Reader

Semnarea electronică a documentului de confirmareDocumentul de confirmare trebuie semnat electronic utilizând certificatul digital calificat emis în anul curent.

Cum îl semnezi? Cu un click în câmpul Semnătură utilizator

Semnează document de confirmare

Semnarea electronică a unui PDF fără câmp de semnătură electronicăAplicațiile Adobe Reader XI și Acrobat Reader DC permit aplicarea unei semnături electronice vizibile în PDF-urile care nu conțin un câmp de semnătură electronică.

Semnează document PDF fără câmp de semnătură

Semnarea electronică a unui PDF care conține câmp de semnăturăDocumentele PDF care conțin câmpuri de semnătură electronică pot fi semnate extrem de simplu, prin efectuarea unui click pe câmpul de semnătură.

Semnează document PDF cu câmp de semnătură

Eroare la semnarea electronică a documentelor PDFUtilizatorii programului Adobe Acrobat Reader DC pot întâmpina o eroare la semnarea documentelor PDF.

Eroarea, cauzată de un update recent al Adobe, poate fi rezolvată extrem de simplu.
Vezi rezolvarea


Suport
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra utilizării cookie-urilor. Detalii

uti
Copyright 2016 certSIGN. Toate drepturile rezervate.
Codul de practici şi proceduri (pdf) | Politica de certificare (pdf) | Protectia datelor personale | Testimoniale