Dispozitiv criptografic - este un dispozitiv cu o structură specială în care sunt înglobaţi algoritmi criptografici (simetrici şi asimetrici) ce permit realizarea în siguranţă a operaţiilor criptografice. Acesta poate fi de tip smartcard sau token USB şi conţine un cip criptografic care permite generarea de chei şi implementarea algoritmilor criptografici.
Chei - O cheie este o bucată de informaţie care controlează operaţia unui algoritm criptografic. Ele sunt private sau publice. Scopul cheii private este decriptarea sau crearea de semnătură electronică pentru uzul exclusiv al proprietarului. De asemenea, reprezintă acea cheie dintr-o pereche de chei care este cunoscută numai proprietarului. În schimb, cheia publică poate fi cunoscută de toată lumea şi defineşte transformarea de verificare a semnăturii sau de criptare a mesajelor.
Driver - Un driver este un software care permite computerului să comunice cu un element hardware sau cu un dispozitiv în vederea unei bune funcţionări a acestuia.
Cod PIN - Este o parolă formată din mai multe caractere (litere, cifre, semne de punctuaţie, caractere speciale) cunoscută numai de persoana pe numele căreia se emite certificatul digital şi care se foloseşte pentru a avea acces la token-ul USB pe care este stocat respectivul certificat. Codul PIN se deosebeşte de parola de administrare (sau de management) a certificatului, care se utilizează în cazul reînnoirii sau revocării acestuia.
Calea de certificare - este calea ordonată a certificatelor, pornind de la un certificat considerat punct de încredere (ales de verificator) până la certificatul de verificat.
Autoritatea de certificare - reprezintă un sistem complex care este alcătuit din aplicaţii software, hardware, precum şi proceduri şi reguli de securitate. Toate acestea au rolul de a asigura emiterea şi gestiunea în cele mai bune condiţii de securitate a certificatelor digitale.
Lanţul de încredere - o secvenţă ordonată de certificate, în care un certificat digital asigură autenticitatea certificatului anterior.